خانواده ویروس کرونا همیشه از گونه حیوانی به گونه دیگری منتقل شده است،این ویروس برای انتقال آسانتر تکامل پیدا کرده و موجب بیماری سختتری می شود.
کرونا نوعی ویروس است که باعث ایجاد عفونت در بینی ، سینوسها یا گلو فوقانی میشود . نام ویروس کرونا از شکل آن گرفته شده که هنگام تصویربرداری با استفاده از میکروسکوپ الکترونی شبیه به یک تاج خورشیدی است.ویروس کرونا برای اولین بار در اواخر دسامبر سال ۲۰۱۹ در ووهان ، یکی از شهرهای بزرگ چین گزارش شده و به سرعت در حال شیوع است . از آن زمان ، مسافران با سفر به کشورهای دیگر از جمله ایالات متحده ، باعث انتقال این ویروس در سطح جهان شدهاند .
علائم ویروس کرونا بنا بر اعلام سازمان بهداشت جهانی علایم این بیماری ناشناخته مانده ولی از علایم اصلی این بیماری تب ، سرفه ، تنگی نفس و مشکلات حاد تنفسی است و در موارد حاد مشکلات گوارشی مانند اسهال ، نارسایی حاد تنفسی ، اختلالات انعقادی ، نارسایی کلیه نیز گزارش شده که مورد آخر درصورت بروز ، بیمار را به همودیالیز مجبور می کند .
در افرادی که سیستم ایمنی ضعیف دارند مانند افراد مسن و بسیار جوان ، این احتمال وجود دارد که ویروس کرونا باعث ایجاد مشکلات تنفسی بسیار جدیتر مانند ذاتالریه یا برونشیت شود .
بیماری ویروسی به خصوص کرونا میتوانند از تماس انسان با حیوانات منتقل شوند . طبق گفته دانشمندان سازمان بهداشت جهانی MERS در شترها و SARS از گربهها شروع شده است ، اما در مورد کرونا هنوز مشخص نشده چه حیواناتی ممکن است باعث شیوع این ویروس در ووهان شده باشد و انتقال انسان به انسان هم غالباً هنگامی اتفاق میافتد که شخص در معرض سرفه فرد مبتلا قرار گرفته باشد .بسته به میزان ابتلا به ویروس کرونا ، سرفه ، عطسه یا لرزش دست از مشخصترین علائم این ویروس هستند . کرونا همچنین با دست زدن به چیزی که فرد آلوده لمس کرده قابل انتقال است . در برخی موارد پرستاران هم از طریق زبالههای عفونی بیماران مبتلا به این ویروس آلوده شدهاند .انتقال انسان به انسان برای ویروس کرونا تأیید شده است ، اما متخصصان اکنون در تلاشند تا دریابند چه کسی آن را بیشتر منتقل میکند و چه کسی بیشتر در معرض خطر است و آیا این انتقال بیشتر در بیمارستانها یا در جامعه رخ داده است .
تاکنون جهت ویروس کرونا درمان خاصی وجود ندارد ، اما تحقیقات در حال انجام است . بیشتر اوقات علائم به خودی خود از بین میرود ؛ متخصصان هم توصیه میکنند که در این باره مراقبتهای بیشتری انجام شود . اگر علائم بدتر از سرماخوردگی است ، حتما باید به پزشک مراجعه شود .واکسنی برای محافظت در برابر این خانواده از ویروسها وجود ندارد ، حداقل هنوز وجود ندارد . آزمایش برای واکسن MERS در حال انجام است . انستیتوی ملی بهداشت آمریکا در حال کار بر روی واکسن علیه ویروس کرونا است ، اما ماهها طول میکشد تا کارآزماییهای بالینی انجام شود و بیش از یک سال زمان میبرد تا وارد بازار شود . ممکن است با دوری از افراد بیمار ، بتوان تا اندازهای خطر ابتلا به این ویروس را کاهش داد . همچنین از تماس دستها با چشم ، بینی و دهان باید خودداری شود . شستن دستها با آب صابون ، حداقل به مدت ۲۰ ثانیه هم از جمله توصیههای متخصصان برای پیشگیری از ابتلا به این ویروس است .
جهت اطلاعات تکمیلی در این خصوص به لینک ذیل مراجعه فرمایید :
موازین پیشگیری و کنترل عفونت در مراقبت بیماری تنفسی ناشی از کورونا
مدیریت بالینی مناسب با موارد عفونت تنفسی شدید حاد هنگامی که احتمال می رود که کوروناویروس عامل بیماری باشد